Codedwap

Drumul Crucii refacut in Joia Mare la Brasov

 • Uploaded on 2 Mei 2013

  Reenactment of The Way of the Cross on the streets of Brasov, Romania (Street theatre).

  Scene biblice pe strazile Brasovului, in Joia Mare. Trupa Drumul Crucii a refacut martiriul Mantuitorului, de la judecata pina la rastignire, in premiera in orasul de la poalele Timpei. 70 de actori amatori voluntari din orase din Vestul tarii au interpretat realistic personajele istorice Iisus Hristos, soldatii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria -- mama lui Iisus si mironositele.

  Judecata lui Isus a fost pusa in scena in fata Teatrului Dramatic Sica Alexandrescu. Drumul Golgotei a fost parcurs pina in Piata Sfatului, unde s-a produs si rastignirea Mantuitorului. Sute de brasoveni, turisti romani si straini au insotit procesiunea si au asistat la dramatizare.

  Inainte de Brasov, Drumul Crucii a mai fost refacut si in Oradea, Arad, Deva si Hunedoara iar in Vinerea Mare va fi dramatizat la Bucuresti.

  Acest eveniment a luat nastere in 2004 la initiativa ceramistului Daniel Les din Baia Sprie care il si interpreteaza pe Isus. Dupa sapte editii desfasurate local in Baia Mare, dramatizarea stradala s-a extins la nivel national. Anul trecut, Drumul Crucii a fost refacut in mai multe orase din Romania. La Bucuresti, rolul mamei Mantuitorului a fost interpretat de Maia Morgestern, actrita care a interpretat-o pe Fecioara Maria si in filmul lui Mel Gibson "Patimile lui Isus".

  Daniel Les spune ca i-a venit ideea dramatizarii Drumului Crucii deoarece a constatat ca sarbatoarea Invierii Mantuitorului a devenit una comerciala si a dorit sa aduca aminte oamenilor care este insemnatatea jertfei lui Iisus Hristos.

  Mai multe amanunte despre acest eveniment puteti afla de pe site-ul: http://www.drumulcrucii.ro/

  http://www.webtvbrasov.ro/
  http://webtvbrasov.blogspot...
  http://www.youtube.com/user...


  Music credit: Kevin MacLeod
  "Mirage"
  http://incompetech.com/m/c/...
  Licensed under Creative Commons "Attribution 3.0" http://creativecommons.org/...

  Channel webTVBrasov

Codedwap

Download Links

TAGS:

Youtube Hatena . Webry . bd . Tripod . Addto . So-net . Gamer . Google+ . images . ucz . hawaii . nla . dot . bts . ed . dhs . weather